top of page
coperta cabinet 3_edited.jpg
  • Poza scriitoruluiIuliana Popescu

Cum putem obliga Fondul de Garantare să soluționeze într-un termen rezonabil dosarele de daună preluate de la Euroins și City Insurance?


În contextul actual, având în vedere procedurile falimentului marilor asigurători – Euroins sau City Insurance, în practică am întâlnit numeroase ipoteze în care persoana vinovata de producerea unui accident avea asigurarea de răspundere civilă auto la unul dintre acești asigurători.


Într-o atare ipoteză, se pune problema entității căreia îi revine obligația să despăgubească victimele accidentelor rutiere în care este implicat un autovehicul ce avea asigurarea încheiată cu unul din asigurătorii falimentari. Această entitate este Fondul de Garantare a Asiguraților.


În egală măsură, există și numeroase persoane care au adresat cereri către FGA prin care au solicitat decontarea riscurilor asigurate de polițele pe care le aveau încheiate cu asigurătorii falimentari.


Ce au toate aceste persoane în comun? Faptul că FGA nu răspunde și nu soluționează niciuna dintre aceste cereri de peste 1 an de zile.


Cu toate acestea, există un instrument juridic pe care îl avem la dispoziție pentru a obliga Fondul de Garantare să soluționeze cererile care sunt lăsate în nelucrare de cel puțin 1 an de zile – introducerea unei cereri de chemare în judecată împotriva Fondului de Garantare.


Așadar, cu ajutorul unui avocat, se poate redacta și depune o cerere de chemare în judecată la instanța competentă prin care, în temeiul Legii 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților, se poate solicita instanței de judecată să dispună obligarea Fondului de Garantare a Asiguraților la soluționarea dosarelor de daună, în vederea recuperării creanțelor!


În ipoteza în care vă confruntați cu o situație similar, nu ezitați să apelați la serviciile oferite de casa de avocatura Iuliana Popescu și Asociații.

bottom of page